xInstructiefilm
De perfecte instructiefilm, hoe bouw je die op? Hoe maak je deze snel en toch duidelijk? Hoe houd je de aandacht van de kijker vast? Kun je een instructiefilm beter met animatie of film maken? We geven je hier meer informatie over het neerzetten van een goede instructiefilm.


Wat maakt instructiefilm goed?
Een goede instructiefilm houdt de aandacht van de kijker vast. Er moeten vaak stappen uitgelegd worden die niet altijd even interessant zijn. Dit betekent niet direct dat je de gehele instructiefilm saai kan maken. Als je veel aandacht in het verhaal steekt en de wijze waarop deze getoond wordt zal de instructiefilm veel effectiever zijn.
Effectieve instructiefilm?
Wat maakt een instructiefilm dan effectief? Heel simpel: als de kijker de instructiefilm maar één keer hoeft te bekijken om het te begrijpen.

Instructiefilm met animatie of film?
Of je de instructiefilm maakt in animatie of filmformaat hangt af van de complexiteit van je verhaal. De kracht van animatie is bijvoorbeeld, dat het complexe processen enorm kan vereenvoudigen. Maar soms moeten de beelden realistisch zijn, dan maak je de instructiefilm middels filmbeelden.

Waarom instructiefilm OutSight Media?

Opnames in
cinemakwaliteit


Rechtstreeks contact
met de makers


Vaste prijs


Ruim 10 jaar
ervaring


Alle talen
leverbaar