xInstructievideo
Een goede instructievideo, hoe maak je die? Kan dit het beste met film of animatiebeelden? Welke snelheid moet de instructievideo hebben? Hoe zorg je ervoor dat de kijker de instructievideo in één keer begrijpt?


Een goede instructievideo?
Een goede instructievideo begint met het concreet hebben van het doel. Wat wil je dat de kijker weet of kan na het zien van de instructievideo? Op basis hiervan stel je het verhaal op. Dit verhaal is de basis voor de spreektekst en het script.
Instructievideo met film of animatie?
Of je de instructievideo van film of animatiebeelden gaat voorzien, hangt af van je verhaal. Complexe processen kun je erg vergemakkelijken met animatie. Wil je tonen hoe jouw product werkt in een echte omgeving? Dan uiteraard film. Vaak wordt gekozen voor een combinatie van zowel film als animatie.

Snelheid instructievideo?
Welke snelheid moet de instructievideo hebben en hoe zorg je dat de kijker de instructievideo in 1 keer begrijpt? Deze twee elementen staan samen en hangen af van de gesproken tekst en de beelden. Ga je te snel dan wordt de instructievideo niet begrepen. Ga je te langzaam dan wordt de instructievideo te saai. Het is belangrijk de instructievideo te testen op deze aspecten met een testpubliek.

Waarom instructievideo OutSight Media?

Opnames in
cinemakwaliteit


Rechtstreeks contact
met de makers


Vaste prijs


Ruim 10 jaar
ervaring


Alle talen
leverbaar